Pynt til en inspirerende nyttårsfeiring på kontoret

Julebord er en kjær tradisjon i Norge, men i noen firmaer blir førjulstiden rett og slett for hektisk. Derfor tar mange bedrifter julebordet på nyåret i stedet for. Hva med å lage en ny tradisjon, en fast nyttårsfeiring på kontoret i januar? I dette innlegget kan du lese om hvordan du best mulig kan pynte for å lage skikkelig feststemning på kontoret. Vi skal også se nærmere på hvordan en slik fest kan fremme teambuilding og motivasjon.

Feire det dere har oppnådd og sett nye mål sammen!

Vi som jobber innen grafikk og design er gjerne en kreativ gjeng, som har godt av å møtes utenfor kontortiden for å få nye impulser og ideer. Dropper dere julebordet permanent til fordel for en nyttårsfest, sparer dere tid på å unngå å prøve å finne en helg som passer for alle i desember. Firmaer innen feltet design og visuell kommunikasjon har dessuten svært ofte mye på plakaten før slutten av året nærmer seg. Derfor kan det lønne seg å fokusere på å oppnå mest mulig, og å ta en nyttårsmiddag i begynnelsen av det nye året. Se for deg hvor koselig det blir med langbord og nydelig festdekor på kontoret!

Lag feststemning

Hvorfor dra på restaurant når man kan bestille takeaway og kjøpe masse nyttår dekorasjon til å pynte opp kontoret med? Kjøp noen festlige ballonger i gull, og inkluder gjerne årstallet! Kjøp dekorsand til å fylle opp vaser og lag lekre dekorasjoner med blomster eller lys. Heng opp vimpelgirlandere, skaff partyhatter og heng opp lanterner i taket. Siden dere jobber med design er det sikkert flere kollegaer som ønsker å ta seg av pyntingen, eller som har ideer til hvordan dere kan dekorere. Kom i den rette stemningen sammen! For å spare tid og gjøre det enkelt, anbefaler vi å handle på nett. I begynnelsen av dette avsnittet finner du en link til en nettbutikk som har alt det vi nettopp listet opp, og mye mer!

Motiver og inspirer hverandre

Dersom du er daglig leder på kontoret, kan du sjekke ut denne artikkelen i magasinet Ledernytt. Som du ser skal det ikke nødvendigvis så mye til for å skape glede på arbeidsplassen. Ta gjerne initiativ på festen til å ta en felles samtale om hva dere har fått til i år. La hver ansatt snakke om hvilket prosjekt de likte best, og hva de har fått til som de er mest stolt av. Bruk gjerne et whiteboard og skriv opp noen hovedpunkter.

Kanskje dere også kan lage et tankekart og notere ned hva dere ønsker å få til i året som kommer? Hvordan kan designbyrået deres bli en sterkere konkurrent på markedet? Hvilke forslag har de ansatte til markedsføringsstrategier fremover? Hvilke kunder drømmer dere om å få jobbe med i det nye året?

Sist, men ikke minst: Husk å ta masse bilder! Heng dette opp på kontoret. Kanskje dere kan lage en bildevegg? Her kan dere bruke vimpelgirlanderne og annen pynt dere brukte på festen, for å holde feststemningen ved like. Minn alle på den flotte nyttårsfesten, slik at de gleder seg til neste år!