Skylagring for grafiske designere

Posted on

Driver du et grafisk designbyrå? I denne artikkelen skal vi se nærmere på skylagringstjenester som kan hjelpe deg i hverdagen.

Ta alltid backup av prosjektene dine

Enten du driver et lite firma med noen få ansatte eller et enkeltpersonforetak, har du nok lagt merke til hvor mye lagringskapasitet du faktisk trenger. Både Photoshop-filer og bilder i RAW-format tar stor plass på harddisken.

Å tilby backup av kundenes prosjekter, samt å ha originalfilene tilgjengelig i Photoshop eller Illustrator er svært viktig. Det er sannsynlig at kunden ønsker små endringer i for eksempel logo eller andre grafiske elementer på et senere tidspunkt. Å kunne tilby slike endringer for en liten sum, gir deg muligheter til å få mange enkle ekstraoppdrag fra eksisterende kunder. Slik kan du skille deg ut ved å tilby god kundeservice, samtidig som slike småoppdrag gir enkel inntjening.

Bruk en profesjonell skytjeneste

Ved å benytte deg av profesjonelle skytjenester i bedriften din, vil du kunne spare både plass og penger. Du unngår å bruke opp verdifull minneplass på datamaskinen din, eller å være bekymret for at eksterne harddisker blir ødelagt. Du slipper også eventuelle kostnader til ekstra lokale servere, om du benytter deg av et abonnement hos en skytjeneste. Det eneste du trenger er en internettilkobling. Dette er en svært kostnadseffektiv løsning som passer for både små og store designbyrå, og som vil tilpasses bedriften din. En slik tjeneste er også langt sikrere enn løsninger som Dropbox eller skytjenester fra internettleverandøren din.

Å benytte seg av tilbydere som spesialiserer seg på ett område vil gi deg en tryggere løsning på nett. Vil du fremtidssikre virksomheten din? Da er det lurt å investere i en skytjeneste allerede nå, for å være klar for økt kundemasse senere.

Flere gode fordeler

Det er med andre ord mange fordeler ved å benytte seg av en skytjeneste. Her er tre ytterligere hovedpunkter som er verdt å merke seg:

  • Først og fremst er du sikret dersom noe skulle skje med datamaskinene dine. Tjenesten oppdateres løpende, slik at du ikke trenger å bekymre deg for vedlikehold og nettsikkerhet.
  • Å ha en fast månedskostnad gjør denne utgiften lettere å budsjettere.
  • Sist, men ikke minst er det en stor fordel å ha support tilgjengelig dersom et problem oppstår.