Design kan fylle din portemonnaie

Posted on

Design er svært viktig – det er bare å se på integrering av el-biler. Er det noen som husker Smart og Think? Dette var biler med lithium-batteri med særdeles enkelt design. Her var det mange interesser som stod ovenfor hverandre, slik som oljenæringen og miljøaktivistene. Mange lo av de snåle bilene som hverken så bra ut eller kunne frakte mange handleposer.

De som likevel satset på el-bilen eller kjøpte aksjer i selskapene som utviklet batterier til el-biler, tjente mye penger når land verden over virkelig innså hvilke utfordringer vi stod ovenfor. For det skulle ikke mer til enn en visjonær med navn Elon Musk før el-bilens design skulle ta helt av. Nå er over halvparten av alle nye biler en el-bil. Alle bilprodusenter lager i dag el-biler.

Design deg fram til rikdom

Jeg mener at design nesten er det aller viktigste for å selge. Folk vil ikke ha dårlig design, selv om det er for å redde verden. De vil ha moderne design med former og farger. En bil består av masse design, bare tenk på hvordan bilen ser ut. Noen biler kan ha maskuline trekk, slik som et massivt panser. Andre ser kvinnelige trekk i bilene sine. Ser man på en Nissan Leaf, som for øvrig er en av landets mest solgte el-biler, har den ikke de trekkene man skulle tro.

Men den har en annen ting, nemlig brukervennlighet. Kombinert med en god pris, gjør det sitt til at mange fortsatt vil kjøpe denne el-bilen. Du må med andre ord tenke mer enn bare på design. Klarer du å kombinere kvalitet, pris og funksjonalitet med design, da sitter du kanskje på en suksessoppskrift. Da gjelder det først og fremst å få det ut til folket. Kanskje din prototype blir en ny el-bil som alle vil ha. Du er designer, og en god andel av inntektene vil gå til deg.