Rett finansiering kan gi ny VR-teknologi

Det er vel liten tvil om at VR er den absolutt ypperste teknologien vi har nå når det kommer til underholdning og elektroniske opplevelser. Det som før var science fiction er på god vei til å bli allemannseie, og både film, spill og kunst kommer nok aldri til å bli det samme igjen. Det er selvfølgelig ganske så dyrt fortsatt, så vi kommer ikke til å se VR-briller ligge på et hvert stuebord med det første. Det er også et stykke igjen å gå når det kommer til helt klart bilde og helt synkroniserte bevegelser på noen av brillene. Å fortsette å utvikle VR videre koster penger, så la oss håpe at menneskene som sitter på ansvaret tar de riktige valgene.

Hvor langt kan vi gå?

Det å ha både bildet og lyden rundt deg til alle kanter og blokkere ut omverdenen er en helt spesiell opplevelse. Det er mye lettere å leve seg skikkelig inn i et spill eller en film på denne måten enn på en skjerm eller et lerret foran deg i rommet. Det betyr allikevel ikke at vi kommer til å stoppe der, for det finnes faktisk måter å gjøre opplevelsen enda mer virkelig på. Du har kanskje fått med deg at det finnes kinoer som i tillegg til 3D også har seter som beveger seg og ventiler som slipper ut lukter? VR er også på vei i denne retningen. En ny oppfinnelse kalt ThermoReal gir mer realistiske VR-opplevelser ved å forandre temperatur, og til og med la deg føle fysisk smerte. Du holder enheten i hånden mens du spiller, men produsenten vurderer også å la brukeren feste enheter rundt på kroppen.

Hvordan vil fremtiden se ut?

Teknologien utvikler seg stadig raskere og raskere, og hver gang noe nytt og banebrytende dukker opp setter noen andre seg ned et annet sted og planlegger å toppe det. Om dagens VR bare blir springbrettet for enda bedre opplevelser i en nær fremtid ser de neste tiårene ganske spennende ut. Det er ikke umulig at vi etterhvert vil kunne oppleve realistiske simulasjoner av digitale verdener på bortimot samme måte som vi opplever den virkelige verden rundt oss i dag. Underholdning vil nok ikke lenger bare bli oppfattet gjennom synet og hørselen, men gjennom alle sansene. Den hyppige dekningen av VR i media vil nok være positiv i lengden, og føre til at flere investorer vil se et potensiale i denne teknologien. Men om du vil ha det beste du kan få til en rimelig pris bør du nok vente en liten stund til.