VR kan være god butikk

Det har lenge vært en drøm for mange av oss, men de siste par årene har endelig VR blitt mer allemannseie. Selvfølgelig koster det fortsatt en del, men det blir stadig både billigere og bedre. Det kan absolutt være smart av elektronikkbutikker å satse på VR og VR-relaterte produkter, for dette er nok ikke bare en fase som kommer til å gå over med det første. Butikker og kjeder som velger å ikke ta sjansen vil nok dessverre bli hengende litt etter når vi snart har kommet dit at “alle” har eller vil ha VR-briller hjemme. Utvalget har allerede begynt å vokse, og det finnes allerede alt fra billig utstyr til telefonen din til dyre, avanserte hjelmer til film og spill.

Det har mange bruksområder

Dette er virkelig det ypperste man kan forestille seg når det kommer til elektronisk underholdning vi kan leve oss inn i. Det som før bare var science fiction og spennende teori har blitt virkelighet. Men VR-teknologi er mer enn bare lek også, det kan faktisk ha mange praktiske og positive bruksområder i tillegg til spill og annen underholdning. Firmaer som designer bygninger og kjøretøy har nå fått muligheten til å gjøre det både raskt og rimelig i tre dimensjoner, og kunden kan enkelt bevege seg rundt og oppleve produktet før det bygges. VI har også sett eksempler på at syke og eldre mennesker har fått muligheten til å oppleve ting de ikke lenger kan være med på ved hjelp av VR-briller, om det er en tur i skogen eller en familiebegivenhet som er filmet i 360 grader. Dessuten er mulighetene for billig og risikofri opplæring store for alt fra kirurger til mekanikere.

Gå i noen andres sko

Vi vil nok også få en bølge av ny kunst de neste årene som er skapt for å oppleves med VR-briller. Det å være omringet av bilder og lyd uten noen forstyrrelser rundt kan ikke måle seg med å se på et maleri eller en skjerm med høyttalere rundt. Teknologien kan også være nyttig for å sette seg inn i situasjoner man ikke har noe ordentlig forhold til fra før av, for å lettere forstå andre mennesker. Det finnes for eksempel prosjekter hvor man kan oppleve hvordan det er å leve i et krigsherjet område, og hvordan det er å gå noen timer i skoene til noen av det motsatte kjønn eller noen med en annen hudfarge. Ta en tur innom Zmarta om prisen fortsatt er litt for høy for deg – det er absolutt verdt det.