Farger og grafisk design

Posted on

Du kan ikke være grafisk designer og ikke være glad i farger. Eller du kan jo det, men da starter du med et lite handikap – farger og design går nemlig hånd i hånd. Her skal vi se litt mer på hvorfor farger er viktig for grafisk design.

Farger bringer design til liv, og selv om mange designere kler seg i sort-hvitt er de glade i å designe med farger – uansett om det er på et betalt oppdrag eller når de designer noe for seg selv. Hvilke farger som er i vinden forandrer seg litt år for år, selv om det er noen klassikere som aldri forsvinner.

Hvert år kåres årets farge, og i år er årets farge neo mint – en farge mange designere også liker, selv om dette er en farge som kanskje passer aller best til interiør. Denne er nemlig veldig fin på vegger i en liten leilighet, eller på ulike former for tilbehør – men det betyr selvfølgelig ikke at man ikke kan bruke denne fargen som grafisk designer. Det kan man selvsagt!

Ikke bare designere som er glad i farger

Det er ikke kun grafiske designere som er glade i farger, farger er viktig innenfor ulike kunstarter – alt fra graffiti til keramikk. Som grafisk designer kan du gjerne la deg inspirere av ulike kunstarter – og hvordan de bruker farger på ulike måter. Kanskje du også blir inspirert til å prøve noe nytt selv?!

La deg inspirere av musikk

Mange grafiske designere er glade i å høre på musikk når de jobber, og da er et par airpods perfekt! Med airpods er det nemlig enkelt å bevege seg rundt, da man slipper at ledningen er i veien. En idé kan da være å høre på låter som handler om en farge, f.eks. har det norske bandet Madrugada en farge som heter Strange Color Blue – så kanskje du skal høre på den neste gang du skal designe med blått? Blue Velvet er en annen ikonisk låt om den blå fargen, som er umåtelig populær i popmusikk.

Ikke vær redd for å prøve noe nytt

Som designer har du sikkert dine favorittfarger som du alltid går tilbake til, men kanskje det er på tid å prøve noe nytt? Å leke med farger gir uante muligheter, og kanskje du ender opp med et resultat du aldri hadde forestilt deg – men som du likevel elsker.