Folk lar seg inspirere av designere

Hva betyr egentlig tittelen designer? Alt som skapes av oss mennesker designes av noen først – uansett om det er klær, hus, nettsider, biler, møbler eller logoer. Å være designer betyr derfor at det er du som setter standarden og skaper trendene som alle andre vil følge i fremtiden. Å være designer betyr derfor å være den ytterste spissen av menneskelig kreativitet og nytenkning, å være den første til å gjennomføre akkurat det du gjennomfører. Og derfor er det ikke så merkelig i det hele tatt at nytenkende designere inspirerer folk.

Creative Business Cup Norge

Har du fortsatt ikke hørt om Creative Business Cup Norge? Da er det på tide at du gjør hjemmeleksen din. Dette er nemlig den største og mest prestisjefulle prisutdelingen her til lands når det kommer til kreativ tenkning og kreativt arbeid. Bedriften Graphiq – med det ekle og selvforklarende navnet – vant den forrige norske finalen i Bergen og går nå videre til en internasjonal finale i København. Graphiq ble ikke kåret til best på design her i landet helt uten grunn. De har nemlig anvendt en formel å jobbe med som fungerer veldig bra for dem. De er et løst kollektiv av både fasta ansatte og frilansere, og de jobber mye over nettet. Og alt fra animasjoner og logoer til nettsider og presentasjoner foregår her.

Design koster penger

Hva er ditt forhold til design? Føler du at du har et talent i magen som kan gjøre deg til en original og banebrytende designer? Eller kanskje du vil overlate dette arbeidet til de som kan det best, og du er på utkikk etter noen designere du kan hyre inn til et prosjekt du selv holder på med? Kanskje du har en bedrift som trenger en ny stemme og en ny profil? Det koster å hyre inn designere, og det koster også å starte opp eget designfirma. Men uansett hvilken side du står på finnes det løsninger som kan hjelpe deg litt på vei. Du kan for eksempel Søke om lån hos Sambla og starte med et lite forsprang.